SENIORBOENDE

Det kommer en tid när det är dags att göra ett livsavgörande val. Barnen är sedan länge utflugna, trädgården för stor, villan eller lägenheten för tungarbetad – och pengarna är låsta i nuvarande bostad. Många är ensamstående.

Seniorforum – idén är lika mycket ett socialt projekt som en plats att bo på. Vi tror att många människor i mogen ålder gärna vill bo i egen bostad men samtidigt ha nära till umgänge med andra boende. Men valmöjligheterna är få. En ny bostadsrätt för seniorer skulle sluka alla pengar från en villa- eller lägenhetsförsäljning – och en ny hyresrätt blir för dyr.

Lösningen är att bli medlem i en kooperativ hyresrättsförening där du bor i eget hus eller lägenhet och samtidigt är en del av en ny gemenskap. Insatsen för din nya bostad är betydligt lägre än för en bostadsrätt och hyran än väsentligt lägre än för en hyresrätt. Det blir pengar över när villan eller lägenheten säljs och hyran är rimlig.

Av medlemmarna i den kooperativa hyresrättsföreningen bor ungefär hälften i anläggningen medan den andra hälften bor där man bor idag medan umgänget och aktiviteterna är till för alla. Ett för alla gemensamt aktivitetshus som innehåller gästlägenhet, kök, bibliotek och andra umgängesytor gör att alla medlemmar har en plats att umgås i. Medlemskap i föreningen för den som inte vill flytta in på en gång ger förtur till en bostad som blir ledig.

ETT SENIORBOENDE MED GULDKANT
Villabyn är för dig som är trött på trädgård, trappor och tristess och som istället söker ett modernt marknära boende med trygghet, trivsel och tillgänglighet. Utöver bostäderna finns i villabyn ett gemensamhetshus för umgänge, aktiviteter och möjligheter att hjälpa varandra både i vardag och till fest.

© Copyright - Seniorforum