PROJEKT

I Åhus, Kristianstads kommun startar ett nytt projekt kallat SÖDRA ÄSPET under hösten 2013. Här skall byggas unika havsnära villor av Willa Nordic som arbetar med arkitektritade hus anpassade för just dina behov. Första etappen omfattar 15 villor men området innehåller ytterligre två etapper.

Det roliga med just detta projektet är att Willa Nordic tillsammans med SeniorForum AB planerar att bygga 20 marklägenheter för seniorer i anslutning till villorna. En unik åtgärd där aktiva yngre familjer bor sida vid sida med seniorer och som tillsammans kan dela på en väl tilltagen gemensamhetsanläggning mitt i området. Villorna säljs på traditionellt sätt medan seniorbostäderna kommer att upplåtas som bostadsrätter.

NYA KLOCKADREGÅRDEN VINSLÖV
Vi planerar att uppföra 4o st marklägenheter i den gemytliga miljön där klockaregården idag ligger.Villabyn kommer att innefatta ett modernt gemensamhets hus med plats för fest och andra aktiviteter, samt rum för övernattande gäster. Byggstart beräknas till kvartal 3 2016 och inflyttning hösten 2017. Här är upplåtelseformen kooperativ hyresrätt.

PROJEKT

VAD ÄR KOOPERATIV HYRESRÄTTSFÖRENING?
Kooperativ hyresrätt är ett spekulationsfritt boendealternativ till att köpa en bostadsrätt eller betala hyra för en hyresrätt. Nya Klockaregården kommer att bestå av ett 40-tal marklägenheter som grupperas runt ett gemensamt klubbhus för umgänge, aktiviteter och social gemenskap, för den som vill.

Du deltar i bostädernas finansiering genom att erlägga en insats som är väsentligt lägre än insatsen för en nybyggd bostadsrätt. Hyran blir på detta sätt betydligt lägre än hyran för en nybyggd hyresrätt.
Insatsen betalas tillbaka när du lämnar föreningen. Du gör ingen vinst på bostaden men heller ingen förlust.
När du sålt din gamla bostad får du pengar över att leva för.

Du är medlem i den kooperativa föreningen när du bor i någon av marklägenheterna men du kan också vara medlem när du bor i din nuvarande bostad och bara deltar i gemenskapen.
Medlemskapet ger ökad trygghet, socialt umgänge och möjlighet att träffa likasinnade. I föreningen kan du tillsammans med övriga medlemmar gemensamt fatta de beslut som berör både boendet och de gemensamma aktiviteterna.
Det finns ingen åldersgräns för att vara medlem men flyttar du till Nya Klockaregården har du säkert uppnått mogen ålder.
Som medlem har du rätt att ställa dig i kö till en ledig bostad längre fram i livet.

© Copyright - Seniorforum